Küpeşte ve korkuluk nedir

Alüminyum korkuluk, Teras balkon küpeşte, Fransız küpeşte, Alüminyum merdiven korkulukları, Paslanmaz küpeşte, Küpeşte, Alüminyum küpeşte

Hızlı Menü
Haberler
Haberler
Küpeşte ve korkuluk nedir
Merdiven ve balkonlarda düşmeyi önlemek ve güvenlik sağlamak için kenar kısımda inşa edilen dekoratif bariyerlerdir.
Küpeşte ve korkuluk nedir

 

Merdiven ve balkonlarda düşmeyi önlemek ve güvenlik sağlamak için kenar kısımda inşa edilen dekoratif bariyerlerdir.Çoğunlukla alüminyum,paslanmaz çelik ve ahşaptan yapılır.Küpeşte ve korkuluklar merdivenlerde,balkonlarda her türlü yürüme yollarında,stadyumlarda,alış veriş merkezlerinde, iç ve dış mekanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.Bu yaygınlıkla beraber kalite ve güvenilirlik  şarttır.Kafkaslar günlük kullanımda kanıtlanmış,uzun ömürlü sistemler sunmak için kaliteli küpeşte ve korkuluk bağlantı ve montaj parçaları üretmekte ve profesyonel bir şekilde montajını yapmaktadır.

Alüminyum küpeşte ve korkuluk, dikme denilen dikey parçalardan ve bu dikey parçaların üstünden geçen üst borudan ve ortasından geçen iki veya üç sıralı yatay borulardan oluşur.
Küpeşte ve korkuluk kelimesi güverte kanarlarındaki kullanımdan gelen eski bir denizclik terimidir.Günümüzde küpeşte ve korkuluk yerine korkuluk ve trabzan kelimeleride kullanılmaktadır.

Dikme nedir :

Dikme küpeşte ve korkuluk sistemlerinde zemine çakılan 40 mm çapında borulardır.Sistemin belkemiğini oluşturur.Üst borular,emniyet şeritleri ve diğer bağlantı aksesuarları dikmeye vidalanır.Bu nedenle sağlamlığı çok önemlidir.
Vida delikleri için üstünde bir veya iki adet kanal bulunur.Daha sonra bu kanallar dikme kanal kapağı denen çubuklar ile örtülerek vida delikleri gizlenir.
Dikmelerin yere montajında ankraj denen demir çubuklar kullanılır.Önce ankrajlar yere çakılır ve akemi adındaki yapıştırıcılarla zemine kaynaştırılır.Su terazisi kullanılarak ankrajların 90? dikliği sağlanır.
Ankrajlar üzerine dikmeler monte edilir ve gene su terazisi ile 90? dikliği sağlanır.Dikmenin ankraja vidalanması küpeşte sisteminin sağlamlığı için şarttır.

Emniyet şeridi nedir :

Dikmeler arasına güvenlik sağlamak amacıyla yatay veya dikey olarak yerleştirilen 16 mm çapında borulardır.

Üst tutamak borusu nedir:

Dikmelerin üst kısmına montaj yapılan,denge sağlamak için elin kavradığı kısımdır.Çoğunlukla 50 mm çapındadır.

Başlıca Küpeşte ve Korkuluk aksesuar bağlantı elemanları :

Yarıklı tapa:

Alüminyum küpeşte,merdiven,korkuluk,trabzan,aksesuar bağlantı elemanıdır.Ay bağlantı ile birlikte 40'lık dikmeyi 50'lik boruya bağlamak için kullanılır.

Ay Bağlantı :

Alüminyum küpeşte,merdiven,korkuluk,trabzan,aksesuar bağlantı elemanıdır.Yarıklı tapa ile birlikte 40'lık dikmeyi 50'lik boruya bağlamak için kullanılır.Kafkasların ürettiği bir yarıklı tapa-ay bağlantı modeli ektedir.

Dikme flanşı :
Alüminyum küpeşte,merdiven,korkuluk,trabzan,aksesuar bağlantı elemanıdır..40'lık dikmenin zemine montajında kullanılır.Kafkasların ürettiği bir dikme flanş modeli ektedir.

 

Ledger Live trezor suite

Ledger Live. Must Read These Type Of Ledger Nano s Wallet. This Ledger Live